Kyllinggryte med fetaost
Hver minste muskelspenning krever kalsium. Hvis vi får i oss for lite kalsium fra kosten, tar kroppen det i stedet fra skjelettet. Fetaosten i denne kyllinggryten inneholder kalsium.
Kategori
Mat og helse
INGREDIENSER:
1 fedd hvitløk
6 sjalottløk
800 gram hakkede tomater i boks
3 spiseskjeer rapsolje
150 gram feta
900 gram kyllingfilet
3 gram salt
SLIK GJØR DU DET:
Kyllinggryte
Press hvitløken og finhakk løken. Fres hvitløk, løk og olje i noen sekunder i en gryte, gjerne av støpejern. Salt kyllingen og brun i gryten. Hell i vin og la småkoke i 5 minutter. Ha i tomater og la småkoke på svak varme i 10 minutter. Ha i fetaost ett minutt før servering.
Server gryten med råris (eller fullkornsris) og hvitkålsalat.
Hvitkålsalat
Høvle hvitkålen med ostehøvel. Skjær aprikosene i skiver og bland med hvitkålen. Salt lett og ha i eplesidereddik for å få en syrlig smak.
Råris (eller fullkornsris)
Kok som angitt på pakken.