Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt
Proteinrik treningsmat! Gulrøttene i de ovnsristede rotfruktene er dessuten rike på antioksidantene alfa- og betakaroten, som motvirker de frie radikalene som dannes i større grad ved høyintensiv trening.
Kategori
Mat og helse
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 °C.
Ristede rotfrukter:
Skrell og skjær rotfruktene i staver. Legg dem på et stekebrett sammen med hvitløksfedd, timian, salt, pepper og rapsolje. Tilbered rotfruktene i ovn i ca. 30 minutter.
Basilikumyoghurt:
Grovhakk basilikumbladene, press eller riv hvitløken og rør ned i matyoghurten. Smak til med salt og pepper.
Kyllingfilet med bacon:
Legg en baconskive rundt hver kyllingfilet og stek 2–3 minutter på hver side så de får litt farge. Krydre med svart pepper. Skru ned temperaturen på ovnen til 150 °C. Sett filetene i ovnen i 12–15 minutter eller til de er gjennomstekte.
Server kyllingfiletene med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt.