Badstue
Badstuene er åpne i senterets bemannede åpningstid. NB! SATS National som er delvis bemannet har kun åpent når det er bemanning. Det kan forekomme avvik dersom det gjøres vedlikeholdsarbeid.
Vi anbefaler deg å snakke med legen din før du besøker badstuene våre. I følge NHI skal man være forsiktig med varme bad og badstue i svangerskapet. Les mer her
Tørrbadstuene har standby temperatur på 50 grader, maks 85 grader.
SATS tilbyr ulike typer Badstuer, du kan lese mer om de ulike her.
Infrarød badstue: En infrarød badstue bruker infrarød varme for å varme opp kroppen direkte, i motsetning til oppvarming av luften som i tradisjonelle badstuer.
Steam badstue: Dampbadstuer bruker damp generert fra vann som blir oppvarmet for å øke luftfuktigheten i rommet. Temperaturen i en dampbadstue er vanligvis lavere enn i en finsk badstue, men luftfuktigheten er mye høyere.
Finsk badstue: Finsk badstue varmer opp rommet ved å bruke en ovn som varmer opp steiner. Vann helles på steinene for å lage damp, og dette øker luftfuktigheten i rommet. Temperaturen i en finsk badstue kan variere, men hos oss er temperaturen maks 85 grader.
Tiden du bør tilbringe i en badstue kan variere avhengig av personlige preferanser og din toleranse for varme. Imidlertid er det vanlig å anbefale følgende retningslinjer for oppholdstid i en badstue:
Nybegynnere: Hvis du er ny på badstueopplevelsen, bør du starte med kortere perioder, for eksempel 10-15 minutter
Erfarne brukere: For de som er mer erfarne og vant til varmen, kan oppholdstiden økes gradvis til 20-30 minutter.
Pust og hydrering: Uansett hvor lenge du blir i badstuen, er det viktig å lytte til kroppen din. Ta pauser hvis du føler deg ubehagelig varm eller begynner å føle deg svimmel. Drikk rikelig med vann før og etter badstueoppholdet for å unngå dehydrering.
Kortere intervaller: Noen foretrekker å sitte i badstuen i kortere intervaller, kanskje 10-15 minutter, og ta deretter en avkjølende pause før de går tilbake for en ny runde.
Lytt til kroppen: Det viktigste er å alltid lytte til kroppen din. Hvis du føler deg uvel eller ubehagelig, bør du umiddelbart forlate badstuen.
Husk også at det er viktig å dusje før du går inn i badstuen for å fjerne eventuell smuss eller kroppsoljer som kan påvirke luftkvaliteten i badstuen. Det er også lurt å bruke et håndkle eller sitte på et håndkle for å beskytte bena og forhindre direkteskade fra den varme benken.
Du finner full oversikt her, eller ved å gå inn på sentersidene. Se en oversikt over alle sentre som tilbyr badstu ved å filtrere på "badstu" sats.no/treningssenter
Du finner Hygiene- og trivselsreglene for badstue her.
Finner du ikke det du leter etter? Vi hjelper deg!
Mandag - Fredag 09:00 - 15:00
Mandag - Fredag 09:00 - 15:00